PCB Design

pcb-m

PCB design (Printed Circuit Board) kan beginnen zodra de elektronische schakeling volledig bekend is en ook de gewenste vorm van de printplaat (PCB). Uiteraard spelen hier vele factoren een rol, denk aan gebruiksomstandigheden, temperatuurbereik, afmetingen van de behuizing, type behuizing, EMC eigenschappen en beschikbaarheid van de gekozen componenten.

Wat veel mensen niet weten is dat de printplaat ook een component is in de elektrische schakeling. Daardoor is de printplaat mede bepalend voor EMC eigenschappen en elektrische eigenschappen. De dikte en breedte van een spoor is bepalend voor de hoeveelheid stroom die gevoerd kan worden. Ook bepaald de breedte en de dikte van de isolatielagen het hoogfrequent gedrag van een verbinding. Daardoor heeft een wijziging van de printplaat ook vaak tot gevolg dat de EMC eigenschappen opnieuw gemeten dienen te worden!

Brunelco biedt u de mogelijkheid tot het ontwikkelen van enkelvoudige, dubbelzijdige tot zelfs multilayer PCB’s tot 20 lagen. Een en ander uiteraard afhankelijk van de complexiteit van uw gewenste besturing. Componenten kunnen daarbij zowel enkelzijdig als dubbelzijdig geplaatst worden.

Onze CAE/CAD-systemen bieden onze engineers alle mogelijkheden; printed-circuit-boards variërend van dubbelzijdige PCB’s tot complexe multilayer, flex-rigid printen. Wij maken standaard gebruik van de Altium Designer ontwikkel omgeving.

Brunelco ontwerpt zowel met conventionele insteek- als surface-mount techniek met enkelzijdige of dubbelzijdige montage. Een en ander afhankelijk van de complexiteit van uw schakeling.

altium2_0.0.1023.742_800x580

Gerelateerde Projecten