Veiligheids normeringen

Het verzorgen van het totale traject van normeringen kan volledig door Brunelco worden uitgevoerd. Er is veel ervaring op het gebied van certificering en het voldoen aan alle gestelde veiligheidseisen.
Veiligheid
Veel toegepaste normeringen zijn o.a.
IEC 61508
De norm behandelt de functionele veiligheid van elektrische, elektronische, programmeerbare elektronische systemen.
ISO 13849
Deze norm behandelt de veiligheid van machines en onderdelen van besturingssystemen met een veiligheidsfunctie.
IEC 61784
Deze norm beschrijft de functionele veiligheid van veldbussen.

 

 

Gerelateerde projecten:

Haeger inpersmachineDe firma Haeger, onderdeel van Penn Engineering, vervaardigt al bijna 40 jaar hardware inpersmachines. Ze zijn wereldleider in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor het inbrengen van bevestigingsmiddelen. Hun volledige machinelijn is voorzien van een SingleTouch Part Handling Technology. Met deze machines kunnen maximaal vier verschillende bevestigingsmiddelen, van bijna elk denkbaar type en formaat, worden ingebracht in één handeling. Ze zijn uiterst productief en besparen dus veel tijd en kosten.

 

 

 

 

Brunelco heeft de complete machinelijn voorzien van een nieuwe uniforme besturing. Belangrijk onderdeel in het ontwikkelingstraject was dat de machines moesten voldoen aan alle gestelde veiligheidseisen volgens de IEC61508, ISO13849 en IEC61784 normering. Ook het complete traject van certificering, met een toetsing door een NOBO (Notified Body), is volledig door Brunelco uitgevoerd.