Smart Cylinder Control

Onze klant
Enerpac, internationaal actief en specialist in heavy lifting toepassingen, gebruikt al ruim 25 jaar embedded besturingen van Brunelco voor deHeavy lifting besturing van hydraulische cilinders.
Dat willen we graag zo houden, dus hebben we besloten de oplossing te moderniseren zodat deze nog minstens 15 jaar meekan.

Verbeterpunten
Vanwege de enorme groei van Enerpac is de inbouwtijd steeds belangrijker geworden. Vandaar de wens om de montage van de besturing nog eenvoudiger te maken en de benodigde ruimte te minimaliseren.

Er is gekozen voor een compacte behuizing die op een DIN-rail te monteren is. Door gebruik te maken van moderne elektronica is tegelijkertijd de functionaliteit van de nieuwe SCC Compact uitgebreid, zowel qua hardware als qua software.

SCC_compact

Onze aanpak
Voorafgegaan door een gedegen inventarisatie van de technische mogelijkheden en van de wensen van onze opdrachtgever hebben we de SCC Compact ontwikkeld. Het concept sluit volledig aan bij bestaande uitvoeringen van het smart cilinder control systeem, zodat bestaande applicatiesoftware kan worden gebruikt. Deze ontwikkeling verlengt de lifecycle van het SCC concept met minimaal 15 jaar!

De SCC Compact wordt geleverd in een behuizing die geschikt is voor DIN rail montage. Ook is de SCC Compact voorzien van een geïntegreerde CAN-bus interface, zodat de hoeveelheid IO per node eenvoudig schaalbaar wordt gemaakt. LED’s voor alle digitale in- en uitgangen maken in één oogopslag de status duidelijk, wat storingzoeken in de installatie vereenvoudigd. Tevens kan daar de status van de CAN- en geïsoleerde RS485-bus bekeken worden. De connectoren voor alle digitale en analoge in- en uitgangen, voeding en RS485-bus zijn aan één zijde geplaatst om het maken van een kabelboom eenvoudig te houden.

In de SCC Compact wordt gebruik gemaakt van een moderne microcontroller met een 32-bits ARM Cortex-M core. Een belangrijke nieuwe feature is het updaten van de software via het RS485 netwerk. Besturingen die een update of speciale software vereisen kunnen zo eenvoudig worden gerealiseerd. De monteur kan via de website van een embedded webserver met één druk op de knop alle SCC Compact modules die zijn aangesloten op het RS485-netwerk updaten; een eenvoudige en snelle procedure.

Dankzij de SCC Compact zal het bestaande besturingssysteem weer helemaal aansluiten bij de moderne installaties van onze klant; een compact en flexibel platform.

SCC IO ExtendersSmartbox

Aanleiding ontwikkeling
Vanwege de vele succesvolle projecten op basis van het SCC concept, wordt deze besturing ook steeds vaker gebruikt voor andere toepassingen. Hierdoor neemt de vraag naar schaalbaarheid van het aantal IO functies per node toe.
Om aan deze vraag te kunnen voldoen zijn een aantal uitbreidingsmodules ontwikkeld die in combinatie met het SCC systeem gebruikt kunnen worden. Door gebruik te maken van een staande behuizing, is de benodigde oppervlakte in de installatiekast minimaal.

De uitbreidingsmodules zitten in een soortgelijke behuizing als de SCC Compact, waardoor ook deze modules eenvoudig op een DIN rail bevestigd kunnen worden. Verder zijn de modules voorzien van een CAN bus en van lokale intelligentie. De CAN bus zorgt voor razendsnelle respons van de IO module, terwijl de lokale intelligentie is ingebouwd om veiligheid te garanderen en een zeer eenvoudige installatie mogelijk te maken.

Uitvoering
Alle extenders communiceren via een CAN interface met elkaar en met de SCC Compact. Om gemakkelijk doorverbindingen te kunnen maken is elke extender voorzien van twee gestandaardiseerde RJ45 CAN aansluitingen. Hierdoor kost het aanbrengen van bekabeling nagenoeg geen tijd.
In elk type extender wordt gebruik gemaakt van dezelfde moderne 32-bits ARM Cortex-M core microcontroller. Hierdoor is de basis van de software voor elk type extender hetzelfde. Vervolgens is bovenop deze basis de extender specifieke software gebouwd. De status van de module wordt weergegeven d.m.v. van LEDs welke op de voorkant van de module zijn geplaatst.

De IO extender is er in drie uitvoeringen: 8 analoge ingangen, 8 digitale ingangen en 8 digitale uitgangen.