My Bodyguard

Onze klant
Het begon met een krantenbericht. Een meisje werd vermist en weken later vermoord in de bossen bij het Duitse Ahaus teruggevonden. Rob Kuipers, Guus Lentelink en Edwin Siemerink van 3SP in Hengevelde waren geschokt door het bericht, maar bedachten tegelijk dat een simpel GPS alarmeringssysteem dit soort drama’s kan voorkomen. Zo ontstond My-Bodyguard, een klein alarmeringskastje ter grootte van een doosje sigaretten. Twee knopjes, die tegelijkertijd worden ingedrukt, zorgen dat de noodoproep met GPS positie direct binnenkomt bij 112.

Opdrachtomschrijving
3SP zocht naar de juiste partners en via Syntens kwam Brunelco in beeld als ontwikkelaar voor het systeem. 3SP wilde graag een eenvoudig hanteerbaar systeem welke in staat is om op elk ogenblik zijn positie door te geven aan een centrale en tevens de mogelijkheid biedt om in geval van nood de alarmcentrale 112 te bellen. Het systeem checkt daarbij tevens of de melding is ontvangen en zal de melding herhalen indien nodig.

Toegepaste technieken
Door de combinatie van GSM/GPRS,GPS en ZigBee is het mogelijk om continue te zien waar een persoon of product zich bevindt. De volgende meldingen zijn ondermeer mogelijk:

  • Melding met de hoogste urgentie, bijvoorbeeld een levensbedreigende situatie: na indrukken van beide knoppen
  • Meldingen met lagere urgentie, bijvoorbeeld hulp of service meldingen: na indrukken van één knop
  • De ‘zoek en vind melding’: vanaf de centrale een unit op afstand activeren
  • Technische melding, bijvoorbeeld de batterijspanning te laag
  • Sabotagemelding (als het product, zonder afgemeld te zijn, toch verwijderd wordt)
  • Inactiviteitmelding (mandown of valdetectie)

Toegepaste expertise
Elk product van My-Bodyguard kan, met het wereldwijd beschikbare Global Positioning Systems (GPS), de actuele positie tot op 5 meter nauwkeurig bepalen. Ze slaat deze op in het geheugen. Daarna zendt ze de positie live (via het GSM netwerk) door naar de centrale server.

Belangrijke ontwerpinformatie
Van ‘standaard GPS’ is bekend dat, binnen in gebouwen, de satellietontvangst niet optimaal is. Daarom werkt My-Bodyguard met zeer gevoelige GPS ontvangers. Door de combinatie met de ZigBee technologie is de My-Bodyguard in staat om binnen gebouwen op verdieping en ruimte niveau aan te geven waar personen zich bevinden.

Het eindresultaat
De ontwikkeling van My-Bodyguard heeft uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van 3 versies persoonlijke beveiligingstoestellen. Deze worden door 3SP zowel nationaal als internationaal succesvol vermarkt.My bodyguard

My Bodyguard
My-Bodyguard draagt u mee op het lichaam. U kunt een noodsignaal afgeven door 2 knoppen tegelijk in te drukken waardoor een (vooraf ingesproken) melding inclusief positiebepaling bij een meldcentrale binnenkomt. Ongeacht of u zich buiten of binnen begeeft. In Europa werkt My-Bodyguard altijd!

My-Bodyguard werkt ook als valalarm. Cruciaal als de gebruiker bijvoorbeeld buiten bewustzijn is. Hij/zij is dan niet meer instaat om de knop zelf te activeren. In dat geval activeert My-Bodyguard zichzelf.

My SOS
Het standaard personen alarmering systeem (PAS) bestaat al heel lang. Daarmee kan via een halszender, alleen vanuit huis, een melding gemaakt worden naar een meldcentrale. My-SOS werkt vanuit hetzelfde principe met één belangrijk verschil. My-SOS werkt thuis, buiten, in de auto, kortom: overal in Europa, waar u ook bent!

My VIP
Beveilig uw waardevolste bezit…. uzelf en diegene waar u van houdt! Met My-VIP bent u thuis, in de auto én daarbuiten in veiligheid! My-VIP is ontwikkeld als een persoonlijk alarmsysteem met GPS locatiebepaling. Door het speciale design is My-VIP onopvallend mee te nemen in een jas, broekzak of tas. Zo heeft u uw persoonlijke alarmsysteem altijd binnen handbereik.