Zigbee Integration

Onze klant
Voor Nedap, internationaal actief in onder andere herkenningssystemen, is een besturingssysteem ontwikkeld waarbij gebruik is gemaakt van Zigbee technologie voor het draadloos in en uitschakelen van groepen binnen woningen en kantooromgevingen. In deze toepassing staat energiebesparing en flexibiliteit centraal. Door middel van dit systeem is het binnen het Atrium programma van Nedap mogelijk om geheel onafhankelijk verschillende eindgroepen aan te sturen. Het centrale commando wordt gegeven via een PC middels een RS232 seriële verbinding. Via verschillende commando’s kan gekeken worden welke groepen aanwezig zijn, de groepen aan of uitgeschakeld worden en de status van de groep bekeken worden.

Toegepaste technieken
Zigbee Pro

Het eindresultaat
Met de ontwikkeling van deze draadloze aansturing, welke communiceert middels een Zigbee netwerk, heeft Nedap een flexibel systeem in huis welke eenvoudig te koppelen is aan de overige energie besparingssystemen welke Nedap in haar programma heeft. Denk hierbij o.a. aan het Senzafil energiebeheerssysteem.

Met de toepassing van dit systeem kan men eenvoudig verlichting schakelen, verlichtingsgroepen vastleggen en energiebesparende maatregelen nemen.

ZIgbee receiver