Embedded System Controllers

Embedded system controllers zijn besturingscomponenten die specifiek voor een bepaalde toepassing zijn ontwikkeld. Daardoor passen de eigenschappen optimaal bij de toepassing en kan de hardware volledig worden geïntegreerd in uw machine of apparaat. Om de inzetbaarheid zo groot mogelijk te maken proberen we een controller te ontwikkelen die geschikt is voor een complete productlijn, zodat service en voorraad zo min mogelijk verschillende onderdelen hoeven mee te nemen dan wel op te slaan. Brunelco heeft veel ervaring op het gebied van certificering en het voldoen aan alle gestelde veiligheidseisen.

Voordelen van een custom-made embedded besturing:

 • compactere bouwwijze
 • vormgeving aangepast aan uw toepassing
 • minder installatietijd
 • minder kans op bedradingsfouten
 • alles in één oplossing
 • productbescherming
 • optimaal energieverbruik
 • oplossing geoptimaliseerd voor uw gebruikscondities
 • u hoeft slechts 1 component op voorraad te houden
 • gegarandeerde leverbaarheid gedurende vele jaren
 • servicevriendelijk
 • klantenbinding

Om er voor te zorgen dat u altijd de juiste oplossing in handen krijgt, doorlopen we samen een vast ontwikkeltraject:

werkwijze Brunelco

Machine veiligheid

Wij adviseren onze klanten al jaren op het gebied van machineveiligheid met kennis van Europese Richtlijnen. Zo hebben wij ruime ervaring met het ontwikkelen van besturingen volgens de normen voor industriële veiligheidsbesturing EN_ISO 13849 – met zijn Performance Level (PL) – en EN_IEC 62061 – met zijn Safety Integrity Level (SIL). Deze normen beschrijven methodieken voor faalkansberekeningen en risicoanalyses, waarmee wij bij het ontwerp van een machine of industriële installatie rekening houden.

Betrouwbaarheid

De norm EN_IEC 62061(SIL) stelt eisen aan het systeemgedrag van de beveiliging, de betrouwbaarheid van de elektronische componenten en het ontwerp van de software. Aan de hand van deze norm kan aan elke veiligheidsfunctie in de machinebesturing een cijfer worden toegekend, het Safety Integrity Level. Wanneer wij na een risicoanalyse samen met u het gewenste veiligheidsniveau hebben vastgesteld, kiezen wij de vanzelfsprekend de componenten die het gewenste veiligheidsniveau kunnen garanderen.

EMC pre-compliance

Hier komt bij dat EMC problemen vaak storingen veroorzaken in besturingen. Deze problemen zijn vaak lastig te identificeren en hier wordt nog vaak te weinig aandacht aan gegeven. De gevolgen hiervan lopen uiteen van kleinschalige stroringen tot dodelijke bedrijfsongevallen. Door onze specialistische elektronica kennis kunnen wij EMC problemen uitsluiten. Wij combineren namelijk uitsluitend de juiste componenten en we beschikken over een testkelder waar we regelmatig EMC pre-compliance testen uitvoeren.

Logo van Electromagnetic field

Co-development

Samen ontwikkelen met onze klant (co-development) doen wij al jaren. Voor ons is het vanzelfsprekend dat we meedenken over de gehele business case. Wij lopen warm voor ontwikkelingen op het gebied van elektronica voor onze klanten. Hierdoor nemen wij uw zorgen uit handen en gebruiken we onze kennis en ervaring om uw besturing naar een hoger en veiliger niveau te brengen.

Produceren en leveren

Naast het ontwikkelen van een custom-made besturing voor uw machine of apparaat, kunnen wij ook de productie faciliteren. Wij beschikken over een volledig uitgeruste productieomgeving. Dit zorgt ervoor dat wij efficiënt kunnen werken met een hoog betrouwbaarheidsniveau. Tevens zijn we erg flexibel doordat we zowel het ontwikkel- en productieproces op elkaar af kunnen stemmen. Om een constante kwaliteit te kunnen waarborgen, integreren wij zelftest functies in het product of ontwikkelen we automatische testapparatuur, waarmee de testresultaten indien gewenst, per product worden vastgelegd, gekoppeld aan het serienummer (traceability).

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Enkele voorbeelden van besturingen die wij ontwikkeld hebben..

Heavy lifting controllers

Enerpac gantry

Onze klant Enerpac, internationaal actief en specialist in heavy lifting toepassingen, gebruikt al ruim 25 jaar embedded besturingen van Brunelco voor de besturing van hydraulische cilinders.

Lees meer >>

Embedded system controllers

embedded systems

Voor de firma Teupen is een controller ontwikkeld voor gebruik in hoogwerkers. De besturing moet uiterst betrouwbaar werken aangezien er serieus gevaar is voor letsel indien sensoren, besturing of beveiligingen niet goed functioneren.

Lees meer >>

Proxo wireless remote

wireless Intellilift van Enerpac

Zelf hebben wij ook een besturing ontwikkeld onder de naam ‘Proxo”. Deze universele afstandsbediening is ontworpen voor industriële omgevingen waar betrouwbare verbindingen noodzakelijk zijn.

Lees meer>

Tsjernobyl Sarcofaag

Zie hier een levensecht voorbeeld van een project waar een mede door Brunelco ontwikkelde besturing in de praktijk wordt toegepast. Het plaatsen van de New Safe Confinement (NSC) over reactor 4 in Tsjernobyl. Veiligheid en simultaneïteit waren hierin zeer belangrijke aspecten. Lees meer over deze besturing>>

Expertise gebieden: