X-Trace

Onze klant
In navolging van de succesvolle introductie van My Bodyguard is in opdracht van 3SP de X-Trace ontwikkeld.

Opdrachtomschrijving
X-Trace is het eerste systeem waarbij alle functies in één waterdichte unit zijn samengebracht. Het systeem heeft een SCM Klasse 4 goedkeuring voor auto’s en W3 goedkeuring voor werkmaterieel. Het aansluiten van twee draden aan de spanning (9 tot 36V) is voldoende om het systeem operationeel te maken. De X-Trace heeft een uitstekende en betrouwbare GPS ontvangst waardoor het mogelijk is om hem volledig onzichtbaar te monteren in het te volgen object.

Onze aanpak
Nadat we de wensen van onze opdrachtgever in kaart hebben gebracht heeft ons team een onderzoek gedaan naar bestaande mogelijkheden en technieken. Het product was weliswaar niet uniek maar de aanvullende wensen van 3SP maakten het een interessante uitdaging voor Brunelco. Gezocht werd naar een combinatie van GPS techniek, GPRS, GSM en Zigbee en dan volledig geïntegreerd in een kleine behuizing. Daarnaast werd gekeken naar een oplossing waarbij laag energiegebruik essentieel is. Zowel de Hardware als Software werd in teamverband ontwikkeld en samen met 3SP uitvoerig getest. Voor de behuizing werd contact gezocht met een externe partij.

Toegepaste technieken
X-Trace maakt gebruik van de allernieuwste GPS positiebepalingtechnologie. Dit betekent dat ook in delen van gebouwen en deels afgeschermde ruimtes een positie bepaald kan worden. Via een GSM verbinding wordt de positie van X-Trace aan de alarmcentrale doorgegeven.

Toegepaste expertise
Met de positieve ervaring van 3SP bij de ontwikkeling van My-Bodyguard lag het voor de hand dat de ontwikkeling van de X-Trace ook door Brunelco zou worden uitgevoerd.

Het eindresultaat
X-Trace is heel eenvoudig aan te sluiten en gemakkelijk te plaatsen in uw auto, op uw mobiele kraan of een ander mobiel apparaat. U plaatst X-Trace ergens in uw mobiele object (b.v. in het dashboard van een auto, onder de stoel, onder de motorkap van een vrachtwagen). U sluit de accuspanning van uw mobiele object aan (9V tot 36 V) en de X-Trace is klaar voor gebruik.

Nadat X-Trace geplaatst is, kunt u X-Trace activeren door naar het mobiele nummer van X-Trace te bellen. U hoort de telefoon overgaan en X-Trace geeft direct zijn huidige locatie door. Afhankelijk van de gekozen instelling wordt automatisch een volgstand geactiveerd. Via een Particuliere Alarm Centrale (PAC) wordt de locatie van de geactiveerde X-Trace aan u doorgegeven. Tevens wordt via Internet de positie van X-Trace zichtbaar gemaakt. U kunt hiervoor inloggen op een speciale website waar de locatie van X-Trace bekend wordt gemaakt.

Bij X-Trace is het ook mogelijk om een mobiel object te bewaken dat zich binnen een bepaald gebied mag bewegen. Zodra door X-Trace wordt geconstateerd dat het mobiele object zich buiten het toegewezen gebied (bewaakte gebied of geofence) begeeft, wordt automatisch een alarmmelding gegenereerd naar de alarmcentrale. Een voorbeeld hiervan is een boot die in een haven ligt en wordt weggesleept zonder uw toestemming. X-Trace meldt automatisch wanneer deze boot het bewaakte gebied verlaat. X-Trace staat de gehele dag aan. Dit betekent dat X-Trace de hele dag de informatie van de satellieten ontvangt. Hiermee berekent hij continue zijn positie op dat moment. Wanneer X-Trace geactiveerd wordt, geeft hij direct zijn laatste berekende positie door aan de alarmcentrale. Afhankelijk van de instelling, die vooraf met de gebruiker is gemaakt, wordt een volgstand ingeschakeld. Hierdoor wordt een aantal keren een nieuwe positie doorgegeven aan de alarmcentrale. Het is nu mogelijk om X-Trace te volgen wanneer het mobiele object van positie verandert.

Na het aansluiten in een machine of voertuig volgt er een automatische melding naar de meldcentrale. Daar worden de gegevens ingevuld en gelogd. X-Trace maakt daarbij een automatische koppeling tussen tijd, locatie en gebruiker. Bij ongeoorloofde verplaatsing stuurt X-Trace een melding naar de alarmcentrale. Na verificatie wordt de diefstal en de gemelde locatie gemeld en doorgegeven aan bewaking of politie. Bij verwijderen van de X-Trace unit uit de machine of voertuig gaat automatisch een melding naar de alarmcentrale. Bij juiste verificatie wordt de unit afgemeld van de machine en kan deze ergens anders worden ingezet. De X-Trace biedt u ook de mogelijkheid van tijdsregistratie. Starttijden en aankomsttijden worden hierbij gekoppeld aan de locatie.