Embedded System Controllers

Embedded system controllers zijn besturingscomponenten die specifiek voor een bepaalde toepassing zijn ontwikkeld. Daardoor passen de eigenschappen optimaal bij de toepassing. Optimalisatie vindt onder andere plaats op de volgende gebieden: afmetingen, trilling bestendigheid, temperatuurbereik, montagetijd, aansluitmogelijkheden, energieverbruik, kostprijs, vochtbestendigheid, levercontinuïteit etc.

Om de inzetbaarheid zo groot mogelijk te maken proberen we een controller te ontwikkelen die geschikt is voor een complete productlijn, zodat service en voorraad zo min mogelijk verschillende onderdelen hoeven mee te nemen dan wel op te slaan.

Een klantvoorbeeld…
Voor de firma Teupen is een controller ontwikkeld voor gebruik in hoogwerkers. De besturing moet uiterst betrouwbaar werken aangezien er serieus gevaar is voor letsel indien sensoren, besturing of beveiligingen niet goed functioneren. De gehele besturing wordt daarom redundant uitgevoerd, waarbij beide systeemcomponenten elkaars werking bewaken. De gehele besturing moet voldoen aan strenge Europese eisen (EN ISO 13849, PL d), waarbij ook gevalideerd is door de DEKRA of aan de eisen wordt voldaan. Ook tijdens de productie moet gevalideerd worden of het product voldoet aan de kwaliteitsaspecten. Hiervoor is een tester ontwikkeld die ieder product volautomatisch test en de testresultaten vastlegt in een database. Ieder product krijgt een uniek serienummer wat gekoppeld is aan de testgegevens (traceability). Bij het selecteren van de gebruikte componenten is rekening gehouden met de wens om de embedded system controller minstens tien jaar te kunnen gebruiken voor nieuwe machines, dus moet de controller minstens 20 jaar leverbaar zijn. De controller is zo ontworpen dat deze geschikt is voor alle machinetypes die bij Teupen gemaakt worden. Daardoor worden schaalvoordelen bereikt zodat de oplossing uiteindelijk ook nog eens veel voordeliger is!

Wij ontwikkelen uw specifieke besturingTeupen custom made besturing

Ook al is het een embedded controller, door de universele opzet zou het product ook zo maar eens geschikt kunnen zijn voor uw toepassing, dat willen we graag onderzoeken tijdens een vrijblijvend gesprek.