Draadloos laden

Brunelco heeft al een groot aantal draagbare producten ontwikkeld. In veel gevallen zijn deze producten voorzien van oplaadbare energiebron in de vorm van een accu. Voor het laden van dergelijke accu’s is een netadapter nodig. Ook bij u zal het bureau inmiddels vol liggen met allerlei adapters.

Inductieve energie overdrachtInductief laden

Om een einde te maken aan de wirwar van adapters is een oplossing bedacht; namelijk draadloos laden. En om te voorkomen dat ieder product een unieke draadloze lader nodig heeft, is er een standaard bedacht. Ieder product dat voldoet aan deze standaard kan met dezelfde lader overweg. De standaard staat bekend als de Qi-standaard (spreek je uit als Chee). In elk te laden product bevindt zich een speciale ontvanger voor deze draadloze energie. Ook zijn er speciale laadmatten welke deze draadloze energie uitzenden.

Deze standaard verschijnt nu in diverse producten. In 2013 kwam Nokia met een reeks telefoons op de markt, die deze techniek ondersteunen. Ook zijn er al autofabrikanten die in de middenconsole van de auto een laadmat integreren.

Brunelco heeft een universele ontvangermodule ontwikkeld die in producten te integreren is. Op deze manier kan draadloos laden eenvoudig als functie aan nieuwe producten worden toegevoegd. De adapters zijn in dat geval verleden tijd. Een ander voordeel van deze module is dat een behuizing makkelijker waterdicht te maken is, aangezien er geen laadconnector meer nodig is! Deze module is ook verkrijgbaar als OEM oplossing.

OEM-oplossing voor draadloos laden

Om integratie van draadloos laden binnen diverse producten te vergemakkelijken heeft Brunelco een compacte module ontwikkeld. Deze OEM draadloze ontvangermodule voorziet aan de ingang in een aansluiting voor de ontvangstspoel. Aan de uitgang voorziet hij in een 5 Volt 500 mA uitgang.

De module is ontworpen rond de bqTESLA Qi Compliant chipset van Texas Instruments. De Qi-standaard is ontwikkeld door het Wireless Power Consortium. Alle wireless power zenders en wireless power ontvangers die ontworpen zijn volgens deze standaard zijn onderling uitwisselbaar.

Inductief lader print

 

De module zelf heeft een oppervlak van 5 x 15 mm en een hoogte van slechts 2 mm. Vanwege deze geringe afmetingen is deze eenvoudig toepasbaar binnen diverse handheld producten. De laadspoel wordt los geleverd van de module zodat integratie in diverse producten flexibeler is. Op deze manier kan de vormgeving van de spoel per product optimaal worden gekozen.

Toegepaste Technieken

  • Draadloze Energie overdracht