AquaTester

Velda Aquatester test uw waterkwaliteitOnze klant
Velda BV uit Enschede is leverancier van een breed assortiment vijverproducten. Het bedrijf is marktleider in de Benelux en een invloedrijke speler in andere Europese landen. Bij Velda staat innovatie voorop en wordt er continu gezocht naar verbeteringen van producten. Bij Velda weten ze als geen ander dat kennis van de waterkwaliteit zeer belangrijk is, zeker bij het houden van vissen en planten. Om deze reden heeft Brunelco in opdracht van Velda de AquaTesterPro ontwikkeld.

Deze tester meet in slechts een paar seconden de belangrijkste waterwaarden. Hierdoor kan de waterkwaliteit eenvoudig gecontroleerd worden. De digitale testresultaten kunnen via Bluetooth verzonden worden naar een smartphone of tablet. De bijbehorende app gebruikt de waardes voor een complete diagnose van het water en kan ook historische waardes tonen.

Bij de ontwikkeling van de AquaTesterPro zijn de volgende technieken gebruikt:

  • Bluetooth
  • Low Power/ Battery Powered: Ook als het apparaat uit staat worden oude waardes onthouden met laag batterijverbruik
  • Sensor techniek: Meetstrip wordt geanalyseerd met een sensor

Bluetooth Low Energy (BLE)

Deze techniek hebben wij niet alleen gebruikt voor het versturen van meetdata, maar ook om Velda de mogelijkheid te geven om in het veld eventuele toekomstige features (bijvoorbeeld nieuwe strips) te implementeren. Echter hebben we in het kader van veiligheid deze update wel afgeschermd. De updatefiles zijn namelijk encrypted en zijn voorzien van specifieke eigenschappen die alleen legitieme updates toestaan. Ook maakt deze encryptie het kopiëren van de AquaTesterPro erg lastig. Wij denken graag mee met onze klanten en we vinden veiligheid en het beschermen van uw IP erg belangrijk.

Short time to market

In juli 2018 zijn wij begonnen met de ontwikkeling van de AquaTesterPro. Ondanks lange levertijden van componenten hebben wij toch een korte time to market kunnen realiseren. Het product is in het eerste kwartaal van 2019 op de markt verschenen.

Design voor manufacturing

Wij hebben uitvoerig nagedacht over de optimale prijs voor het product. Hierdoor waren wij in staat om al tijdens het ontwerpproces de kosten van de gehele productie keten zichtbaar te maken voor Velda. Tevens is de testbaarheid hierdoor geoptimaliseerd.

Samenwerking met Brunelco Production

Door de unieke combinatie van Brunelco Engineering en Brunelco Production kunnen componenten strategisch ingekocht worden. Door tijdige reservering van voorraden zorgen wij ervoor dat de klant direct kan uitrollen aan het eind van de totale productontwikkeling. Tevens wordt de totale doorlooptijd kort en efficiënt omdat wij het product produceren en testen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd naar wat Brunelco voor u kan beteken als ontwikkelaar van complexe elektronica en software? Daag ons uit! Laat ons samen met u geheel vrijblijvend uw elektronica of software vraagstuk bekijken en Brunelco komt met een oplossing. Neem contact met ons op of vul het contactformulier in