Wireless embedded controllers

Wireless embedded system controllers zijn draadloze besturingscomponenten die specifiek voor een bepaalde toepassing zijn ontwikkeld. Daardoor passen de eigenschappen optimaal bij de toepassing.

Betrouwbaar in iedere situatie

Er zijn veel omstandigheden waarin zeer betrouwbare verbindingen noodzakelijk zijn. Echter, niet in alle gevallen kan een kabelverbinding worden gemaakt; de locatie maakt het onmogelijk of het is niet praktisch. Voor die situaties heeft Brunelco een techniek ontwikkeld waarbij informatie draadloos op een betrouwbare manier wordt verzonden. Bijzonder hierbij is dat de data gelijktijdig via twee verschillende routes wordt verstuurd. Authenticiteit en integriteit van het signaal blijft daardoor gewaarborgd.

Waarom toepassen?

Optimalisatie vindt onder andere plaats op de volgende gebieden: afmetingen, trilling bestendigheid, temperatuurbereik, montagetijd, aansluitmogelijkheden, energieverbruik, kostprijs, vochtbestendigheid, levercontinuïteit etc.

Om de inzetbaarheid zo groot mogelijk te maken proberen we een controller te ontwikkelen die geschikt is voor een complete productlijn, zodat service en voorraad zo min mogelijk verschillende onderdelen hoeven mee te nemen dan wel op te slaan.

Een klantvoorbeeld: Enerpac gantry liften

Voor de firma Enerpac is een controller ontwikkeld voor de besturing van gantry liften. De besturing moet uiterst betrouwbaar werken aangezien er serieus gevaar is voor schade indien sensoren, besturing of beveiligingen niet goed functioneren. De gehele besturing moet voldoen aan strenge Europese eisen (EN ISO 13849, PL c), waarbij ook gevalideerd is door een notified body of aan de eisen wordt voldaan. Ook tijdens de productie moet gevalideerd worden of het product voldoet aan de kwaliteitsaspecten. Hiervoor is een tester ontwikkeld die ieder product volautomatisch test. Ieder product krijgt een uniek serienummer (traceability). Voor draadloze besturingen geldt een extra uitdaging: stabiele draadloze communicatie, die wereldwijd vergunningvrij toepasbaar is. Brunelco heeft daarvoor haar eigen protocol ontwikkeld, wat niet alleen rekening houdt met andere storingsbronnen, maar ook toestaat dat meerdere installaties bij elkaar in de buurt gebruikt kunnen worden.

Lange productlevenscyclus

Bij het selecteren van de gebruikte componenten is rekening gehouden met de wens om de embedded system controller minstens tien jaar te kunnen gebruiken voor nieuwe machines, dus moet de controller minstens 20 jaar leverbaar zijn. De controller is zo ontworpen dat deze geschikt is voor alle gantry types die bij Enerpac gemaakt worden. Daardoor worden schaalvoordelen bereikt zodat de oplossing uiteindelijk ook nog eens veel voordeliger is!

De volgende generaties in full colour touchscreens

De volgende generatie wireless embedded controllers zal worden voorzien van een grafisch full colour touchscreen, zodat de controller nog universeler toepasbaar is. Ook op het gebied van radiotechniek zijn altijd weer verbeteringen mogelijk, waardoor de robuustheid van de verbinding nog verder wordt verbeterd.

Aarzel niet en neem met ons contact op…