Realtime indoor tracking & positioning

Voor track en trace toepassingen wordt vaak gedacht aan GPS techniek. In sommige gevallen biedt die techniek echter onvoldoende mogelijkheden. Als u de positie nauwkeuriger wilt bepalen of als u de positie binnen in gebouwen wilt bepalen, is UWB misschien geschikter voor u.

Met deze techniek is het mogelijk de positie van objecten of personen tot op 10 cm nauwkeurig te bepalen, met een hoge snelheid (tot wel 10 keer per seconde!). Hierdoor weet u op ieder moment waar een object zich bevindt. Het aantal te volgen objecten is in principe onbeperkt. De informatie kan direct worden gekoppeld aan een cloudomgeving, zodat de informatie overal toegankelijk gemaakt kan worden. U kunt de informatie grafisch weergeven op een plattegrond, maar de informatie kan ook gekoppeld worden aan een voorraadsysteem, zodat de flow van goederen en/of personen realtime wordt aangepast; de procesflow is live te volgen!

Met deze techniek is het mogelijk robot’s te begeleiden, order picking te optimaliseren, botsingen te voorkomen, procesbewegingen te analyseren en optimaliseren, gedrag van groepen mensen te bestuderen, bewegingen van sporters te volgen, beheer van apparatuur te vereenvoudigen, pallets met goederen te volgen enzovoort.

Omdat de techniek gebaseerd is op radiocommunicatie, kan ook andere informatie worden overgedragen, zodat u niet alleen de plaats kunt bepalen van een object maar bijvoorbeeld ook sensorinformatie kunt uitlezen. Doordat de techniek gebruik maakt van ultra hoge frequenties zijn de berichten erg kort, waardoor het energieverbruik ook nog eens erg laag is.

Binnen enkele jaren zult u deze techniek overal tegenkomen op plekken waar positie en sensorinformatie over relatief korte afstanden overgedragen moeten worden.