Draadloos laden steeds interessanter

6 november, 2017

De laatste jaren wordt draadloos opladen steeds bekender. U kunt het bijvoorbeeld met uw eigen mobiele telefoon. Momenteel is 15 Watt aan energie overdragen goed haalbaar, maar er wordt hard gewerkt om meer vermogen te kunnen overbrengen met een beter rendement.

Het hele idee van draadloos opladen is gebaseerd op de inductieve koppeling tussen twee apparaten. Wanneer er stroom door de zendspoel loopt, creëert de spoel een magnetisch veld en gebaseerd op de wet van Faraday ontstaat er in de ontvangstspoel een veld wat weer wordt omgezet in stroom.

Draadloos laden tot 15 Watt

Wij hebben draadloze laadstations gebouwd die voldoen aan de Qi-standaard van het Wireless Power Consortium waarmee we 15 Watt aan energie kunnen overdragen.

Foreign Object Detection(FOD)

Er moet voorkomen worden dat onjuiste apparaten of voorwerpen van energie worden voorzien. Het ongewenste metaal kan voor verlies in efficiëntie zorgen en kan het magnetisch veld absorberen die risico hebben op de veiligheid. De FOD zorgt ervoor dat de transmitter (zendspoel) uitschakelt wanneer er vreemd materiaal tussen de spoelen zit. Ook kunnen we de diverse apparaten detecteren waardoor laadstromen e.d. aangepast kunnen worden.

Een bestaand product en ook draadloos laden?

Neem dan contact met ons op, onze specialisten kunnen u snel meer informatie geven.