Connectorkeuze

Binnen elektronica design zijn kosten van connectoren vaak een groot aandeel van de totale kostprijs. De juiste keuze van deze connectoren is dan ook van essentieel belang. Naast de elektrische eigenschappen die van belang zijn, zoals spanningen en stromen, kijken we verder dan dit bij het selecteren van de juiste connector. Bij de start van ontwikkeling bespreken we graag alle mogelijkheden met de klant.

Bij de keuze van de juiste connector kijken we goed waar het product toegepast wordt. Installatiegemak speelt hierin bijvoorbeeld een belangrijke rol, maar ook in het geval van onderhoud is het handig om te weten welke tools er nodig zijn om de connectoren toe te kunnen passen. Waarbij u bij een schroefconnector gebruik kunt maken van standaard schroevendraaiers, hebt u bij sommige speciale connectoren kostbare tangen nodig als hulpmiddel, welke niet altijd standaard deel uitmaken van de uitrusting van een monteur.

Bij integratie van printplaten in besturingskasten kijken we ook goed wat allemaal in de printplaat geïntegreerd kan worden, denk hier bijvoorbeeld aan het integreren van een voeding op de punt in plaats van een DIN-rail voeding. Hierdoor bespaart u in kosten van de uiteindelijke uitbreiding van de besturingskast, aangezien dit machinaal gedaan wordt en dit de foutkans aanzienlijk verlaagt.

Naast het ontwerpen en produceren van printplaten kunnen wij bovendien hulp bieden bij prefab kabel assemblages, die nauw verbonden zijn aan deze ontworpen printplaten.
Door juist bij de connector curven verder te kijken dan alleen elektronische eigenschappen maar ook naar het totale project krijgen we een product met een zo laag mogelijke total cost of ownership.

U heeft een goedlopend bestaand product, maar u bent op zoek naar een wijziging of aanpassing in connectoren om deze nog verder te vernieuwen en verbeteren. Ook hierin kan Brunelco veel voor u betekenen. We kunnen wijzigingen doorvoeren in de connector met bijvoorbeeld het doel uitval te verlagen en installatiegemak te vergroten. Een ander  voorbeeld is het integreren van bepaalde functies om bedradingswerk in de kast te voorkomen.